Абонирайте се за Информационен бюлетин
 
Начало За нас Доставки Контакти  
външно оценяване 4 клас
външно оценяване 7 клас
Всичко за матура
 
 
Атлас болести на лигавицата на устата  
АТЛАС, БОЛЕСТИ НА ЛИГАВИЦАТА НА УСТАТА
 
Автор Никола Златков, Румяна Янкова
Дата на издаване: 2012
Страници: 150
Медицинско издателство РАЙКОВ
35,00 лв Код: DENT-104-09 Назад
Заболяванията на лигавицата на устата се предизвикват от голям брой етиологични фактори – екзогенни (травми, химически въздействия, локални инфекции и др.) и ендогенни (различни вътрешни и системни заболявания, общи инфекции и др.). Това обяснява и големият брой нозологични единици и разнообразието на клиничната картина. Много често измененията по лигавицата на устата са и първите прояви на много дерматологични и общи заболявания, което е от голямо значение за ранната диагноза и своевременната терапия.

От друга страна, лигавицата на устата реагира на различните външни и вътрешни етиологични причини, в сравнение с кожата, с по-малък брой обривни елементи, които освен това, в много случаи се изявяват по-дискретно и протичат по-атипично. Тези особености често затрудняват практикуващия специалист по дентална медицина, а още повече лекарите от други специалности.

За да подпомогнем диагностичният процес на специалистите по дентална медицина, дерматолозите и другите специалисти, и особено на студентите по дентална медицина и медицина, ние съставихме настоящия атлас, третиращ заболяванията на лигавицата на устата.

От практически съображения и за по-лесна и бърза справка, възприемаме органната локализация на патологичните процеси, която разделихме на: заболявания на периоралната област, на устните, езика, венците, небцето и лигавицата на бузите. Болестите бяха групирани на инфекциозни и неинфекциозни, като последните бха разделени на четири подгрупи: генетични и вродени състояния (аномалии), заболявания специфични (самостоятелни) за дадения орган, заболявания при кожни и общи (системни) заболявания, и туморни образувания. При всеки основен раздел включихме сравнително изчерпателен текст относно етиологията, патогенезата, кличината картина и съвременната терапия на най-често сращаните заболявания на лигавицата на устата.

За по-голяма изчерпателност и за да подобрим качеството на илюстрования материал прибавихме и подходящи фигури
 
форма за поръчка
Заглавие
Брой
Код
Попълването на полетата с звезди са задължителни
Име*
e-mail*
Телефон*
Адрес на получателя
Град*
ПК
Община
ЖК
Булевард
Улица
Блок
Вход
Етаж
Апартамент
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА
 
Доставка на пратки до 3 кг. до всяка точка на Р България
ПОЛУЧАВАНЕ ОТ ОФИСА НА СПИДИ: 5.10 лева с ДДС
ДОСТАВКА ДО ВРАТАТА НА КЛИЕНТА: 5.50 лева с ДДС
 
Плащането се извършва на куриера в момента на получаване на пратката.
Времето за доставка до всяко населено място на територията на Р България е от 2 до 3 дни.
 
Многобройните Ви поръчки ще се изпращат в една пратка